MTB Kustmarathon Zeeland

De eerste zaterdag in oktober, vindt de MTB Kustmarathon Zeeland plaats.
De X-Treme Marathon Zeeland MTB toertocht wordt sinds een aantal jaren gereden op het marathonparcours, maar dan in omgekeerde richting; dus van Zoutelande naar Burgh. Het ongekende succes van afgelopen jaren heeft de organisatie gigantische motivatie gegeven om dit jaar weer de handen weer flink uit de mouwen te steken.
Meer weten? Klik hier >

Mountainbiken in Zeeland

Ok, ok... het is niet de provincie met de hoogste bergen maar toch kan er ook in het Zeeuwse goed ge-mountainbiked worden. Favoriete route vanuit Kamperland is het parcours in Westenschouwen bij Burgh-Haamstede.

De route, met een lengte van 8,6 kilometer is uitgezet door Mountainbikevereniging X-treme. Het parcours stelt hoge eisen aan je vaardigheden op de fiets. Na 1,5 kilometer op de route begint het echte werk met een steile klim. Het pad voert over uitgestrooide houtsnippers die aan je wielen lijken te kleven. Vervolgens ga je een steile zandheuvel omhoog. Na ongeveer 2,5 kilometer loopt het pad steil omhoog en kom je terecht in een heuse trappenafdaling. Deze trappenafdaling wordt gevolgd door een zandafdaling. In droge omstandigheden is deze zandomloop moeilijker dan als de regen de bodem wat steviger heeft gemaakt. Ook kom je langs een vijvertje. Een zogenaamde infiltratievijver. Hier woont een diverse vogelpopulatie. Het volgende deel van de route is een stuk eenvoudiger. Net voor het einde volgt er nog een zeer technisch gedeelte.

Meer info over deze route vind je hier >

75 Kilometer extra mountainbike kilometers op Noord-Beveland
Op Noord-Beveland komt een nieuw mountainbikenetwerk van zo’n 75 kilometer. Daar ligtĀ nu al een aantal mountainbikeroutes. Die worden verbeterd. Maar er komen dus ook extra kilometers bij.
Lees verder > Mountainbike route Noord-Beveland

Alvast de route beleven? Zie onderstaande video:

 


Dichter bij Noordzee Residence de Banjaard ligt de Noord-Beveland route. De route heeft een lengte van 36 kilometer en is voor circa 65% onverhard. De ondergrond van de route bestaat uit grind, bosgrond, weg en gras.
De route voert vanaf het vertrekpunt aan de noordelijke parkeerplaats van natuurgebied De Schotsman (Kamperland) eerst langs de oever van de Oosterschelde aan de noordkant van Noord-Beveland om vervolgens de oversteek te maken naar Kortgene. Hier volgt het de boorden van het Veerse meer en dwars door het bosje van camping "De Paardenkreek" om vervolgens via Kamperland weer terug te keren naar het beginpunt. Voor de liefhebbers is er dan nog de mogelijkheid om aansluitend een extra lus (4 kilometer) te rijden in het natuurgebied De Schotsman. Hierdoor wordt de totale afstand van de route 40 kilometer.

Meer info over deze route vind je hier >

Op zoek naar meer ATB routes in Zeeland (of de rest van Nederland)? Kijk dan eens op MTBRoutes.nl >